نام کالای مورد نظر خود را جستجو کنید
خانم هما رضانیا معلم متولد سال 1343 از پدر و مادری کشاورز در روستای معلم...
خانم هما رضانیا معلم متولد سال 1343 از پدر و مادری کشاورز در روستای معلم هستن. از خردسالی به همراه والدین در زمینهای کشاورزی مشغول کار بودن. تحصیلات ابتدایی تا دبیرستان رو در شهرستان بابل مشغول به تحصیل بودن. هنگامی که کلاس یازدهم رو پشت سر گذاشتن ازدواج کردن. همسرشون فرهنگی (معلم) بودن و کشاورزی هم می کردن.
هما خانم از سال 1366 به شغل معلمی مشغول شدن همچنین به کشاورزی برنج و مرکبات همراه همسرشون ادامه دادن. تو اون زمان کشاورزی شغلی پر زحمت بود؛ امکانات کشاورزی تریلی و بعدها تراکتور بودن. آب مصرفی از طریق حفر چاه بدست میاومد. در گذشته برنج هایی از قبیل طارم، طارم عسگری، بینام، فجر، ندا، B1 و غیره بصورت زودرس و پرمحصول از طریق کمباین دستی و تریلی و در حال حاضر با کمباینهای پیشرفته صورت میگیرن. در زمان قدیم زمین ها بصورت گاوآهن شخم زده می شد و به صورت دستی درو می کردن. با اسب یا حتی گاو خرمن کوب صورت می گرفت که کار بسیار طاقت فرسایی بود. الان هم خودشون هم همسرشون بازنشسته فرهنگی هستن و در زمین شخصیشون بصورت سنتی مشغول کشاورزی اند.
مراحل کاشت، داشت و برداشت به این صورته که در اواخر اسفند یا اوایل فروردین قسمتی از زمین رو به صورت خزانه آماده می کنن و بذر مورد نیاز را به مدت 24 الی 48 ساعت در آب و دارو ضدعفونی کرده و حتی گاهی در آب نمک خیس داده تا نیم دانهها از بقیه جدا شن. بمدت یک هفته روزانه دو الی سه مرتبه با آب ولرم بذر رو خیس می کنن؛ بعد خزانه رو مسطح (به اصطلاح مازندرانی پی سو) و نی و میلگرد رو هم اماده میکنن. روز پاشیدن بذر در خزانه رسمه با نان و شیرینی یا قدیمی ترها با کماج و گردو یا نان تنوری همراهشون داشتن تا به عنوان هدیه (تیم سری) به همسایگان کشاورز بدهند. پس از پاشیدن بذر به علت سرمای هوا با نایلون خزانه رو پوشش می دهند. بمدت 30 الی 35 روز خزانه آماده نشا می شه. در این مدت زمین رو با تیلر یا تراکتور آماده نشاکاری می کنن و نشا به صورت دستی یا دستگاه نشاکاری می شه. از زمان کاشت تا زمان رسیدن برنج از کود ازت، فسفات و سولفات یا تقویتی دیگر استفاده میشه. با توجه به نوع برنج به مدت 90 روز بعد تقریبا شالی برای برداشت آماده میشه که قدیمی ترها بصورت دستی یا با اسب، و امروزه با دستگاههای کمباین معروف به سرتاش درو انجام می دهند. برای تبدیل به برنج سفید هم به مدت 72 ساعت در شالیکوبی ها تو خشک کن، خشک شده و به برنج سفید تبدیل می شه. پس از بوجاری و سورتینگ بصورت کیسه های 5 و 10 و 20 کیلویی به بازار عرضه میشه.