کاور
محمدعلی غیور

محمدعلی غیور

آقای محمدعلی غیور کشاورز با پشتکار و جوان زرشک کشمون، اهل روستای جعفرآباد...

تمام شده است

متاسفانه موجودی محصول محمدعلی غیور تمام شده است.

برای مشاهده سایر کشاورزها اینجا کلیک نمایید

بیوگرافی محمدعلی غیور

آقای محمدعلی غیور کشاورز با پشتکار و جوان زرشک کشمون، اهل روستای جعفرآباد در بخش سده قاین هستن.

 

ایشون در بین هم ولایتی‌هاشون به نام محلی مدعلی شناخته میشن. 

متولد سال 1362 هستن و الان چند ماهی میشه که علاوه بر شغل خانوادگی‌شون که کشاورزی زرشکه، یک کارگاه به روز جهت انجام سورت زرشک هم دایر کردن و 10 نفر نیروی کار هم دارن.

 

از بچگی در روستا در کنار خانواده کشاورزی می‌کردن مدعلی زمانی که 3 یا 4 ساله بودن پدرشون رو از دست دادن و با برادر و مادرشون کشاورزی رو انجام میدادن

 3 فرزند دارن و برای کار کشاورزیشون برزگر دارن که کارهای کشاورزی رو براشون انجام میدن و کمکشون میکنند

 

زمین‌های مدعلی در دو منطقه سرچاه کال جعفرآباد و کشمون جعفر آباد قرار داره.

تعداد 3000 درخت زرشک دارن که از آب قنات و چاه آبیاری میشه به روش غرقابی آبیاری رو انجام میدن.

برای تقویت زمین بیشتر از کود حیوانی و گاهی کود شیمیایی  استفاده می‌کنن. 

برای مقابله با آفت شته که چند سالی هست اومده (آفتی که پشت برگ‌های زرشک بوجود میاد و باعث زرد شدن برگ‌های زرشک میشه) از سم استفاده می‌کنن. به این شکل که سم پاشی درخت‌هایی که سال محصولشون نیست انجام میشه تا شته و آفاتی که دارن از بین بره.

بزرگترین هدف ایشون اینه که در صنعت فرآوری زرشک وارد بشن. روی فراوری زرشک در منطقه خیلی کم کار شده و هنوز به روش سنتی هستش. برای همین در سال 1401 کارگاه جدید و به روزی رو ساختن که سورت زرشک رو به صورت لیزری انجام میدن. در این کارگاه علاوه بر پاک کردن و سورت زرشک‌های خودشون فرآیند بوجاری و سورت زرشک رو برای سایر کشاورزان منطقه هم انجام میدن. هدف بعدیشون اینه که بتونن کارگاه رو توسعه بدن و یه واحد تمام مکانیزه و مجهز به آزمایشگاه در بحث بسته بندی و فرآوری زرشک داشته باشن.

ایشون به تجارت و کشاورزی علاقه زیادی دارن و آرزوشون خوشبختی و سلامتی فرزندانشون هست.

در مورد نحوه برداشت زرشک هم برامون اینجوری گفتن:

 کلا خیلی کار سختیه به خاطر تیغ‌های بلند و تیزی که در سرتاسر درختچه‌های زرشک پراکنده شده برای برداشت زرشک باید بصورت سنتی انجام بشه به این صورت که با تکاندن و ضربه زدن روی شاخه‌ها زرشک برداشت میشه. در کف سالن یا در خرمن زیر آفتاب خشک میشه. به این زرشک، دونه اناری میگن. روش دیگه جدیدتره و بجای تکاندن و ضربه زدن با قیچی‌های مخصوص شاخه‌های زرشک بریده میشه و انتقال داده میشه به مکانی به نام بارگاه که سر پوشیده‌ست و آفتاب نمیخوره و فقط هوا در جریانه در این حالت زرشک خیلی دیرتر خشک میشه ولی کیفیت بالاتری داره. 

whatsapp